Interview Renting Verbaeten

Je bent nu al enkele jaren bezig, hoe ben je begonnen?
Yves van Booster was op zoek naar iemand om nauw mee samen te werken wat betreft ringverhuur. Omdat ik hierin geïnteresseerd was is onze samenwerking begonnen. Ik heb dan een ring laten bouwen en de eerste keren van onze verhuur waren evenementen die Yves had geregeld, zo zijn wij op de markt gekomen.

Welke services biedt Renting Verbaeten?
Om een goed evenement te organiseren kan je bij ons voor allerlei zaken terecht. Wij bieden het totaalpakket aan om een evenement te organiseren, gaande van de boksring tot het geluid, licht, sportprijzen, catwalk, ringspeaker, tafels, stoelen, ringdames, danseressen, en ga zo maar door.

Je bent momenteel druk bezig met je bedrijf, heb jij nog tijd om zelf in de ring te stappen?
Ik train zo veel mogelijk in onze sportschool “Top-Action” verder probeer ik ook nog enkele keren bij Team Gunyar Eindhoven langs te gaan. Soms kom ik inderdaad tijd te kort om intensief aan wedstrijdtraining te doen, vandaar dat ik niet vaak meer in de ring sta. Toch ben ik niet volledig gestopt, maar het is moeilijk te combineren met de Renting, de club en dan ook nog mijn eigen fulltime job. Om op niveau mee te kunnen draaien moet je toch minimaal 5X per week kunnen trainen en hier kom ik niet altijd aan.

Jullie plaatsen sinds kort ook de ring voor It’s Showtime, wat er speciaal aan deze ring?
De ring voor Showtime is opgebouwd met een wandelzone aan elke zijde, hierdoor kan de cameraploeg rond de ring wandelen zonder storend te zijn voor de vechters. De ring heeft een afmeting van 8m X 8m.

Het aantal gala’s stijgt enorm, merk jij hier iets van ?
Het is momenteel heel druk, wij krijgen zeer veel aanvragen binnen om de ring te huren. Ook op de Belgische markt neemt het aantal gala’s aanzienlijk toe. Verder verhuren wij niet enkel op kick- of thaiboksevenementen, maar staan wij ook op opendeurdagen, discotheken of beurzen.

Wat onderscheid jouw bedrijf van andere bedrijven die ringen plaatsen?
Onze troeven op de markt zijn onze service, klantvriendelijkheid, kwaliteit van het materiaal en de snelle opbouw/afbraak van de ring. Het transport binnen de Belgische grens doen wij gratis. Wij trachten zo flexibel mogelijk te zijn om aan zoveel mogelijk wensen van onze klanten te kunnen voldoen. Verder proberen wij zo goed mogelijk onze capaciteit te spreiden.

Kan je misschien wat vertellen over het organiseren van evenementen dat je doet?
Ik organiseer samen met Top-Action elk jaar in februari een editie van “Fight Night”. Dit is een gala dat in België goed gekend is. Tot op heden hebben wij altijd een 1000 toeschouwers mogen ontvangen. We matchen elk jaar een tweetal A-partijen en een vijftal B-partijen. De reden waarvoor wij deze gala’s organiseren is dat wij op die manier onze thuisvechters de kans kunnen geven om voor eigen publiek te vechten. Wij proberen elk jaar te verbeteren zodat wij ieder jaar opnieuw aan de wensen van onze bezoekers kunnen voldoen.

Je organiseert zelf en komt ook op veel gala’s, er wordt vaak gezegd dat de gala’s het meestal niet professioneel genoeg zijn, ga jij gelijk met die stelling en waarom wel of niet?
In verband met betalingen of plaatsvoorziening om de ring te zetten hebben wij tot hiertoe nog geen problemen gekend. Verder ben ik ervan overtuigd dat elke organisator zijn uiterste best doet om zijn gala zo goed mogelijk te laten verlopen. Natuurlijk zijn er overal verbeterpunten, maar er moet ook gekeken worden naar het budget. Hoe groter het budget waarover de organisator beschikt, hoe beter en groter de gala kan zijn.

Je werkt nauw samen met Booster en Twins, is hier een rede voor?
Ik heb een goede zakenrelatie met Yves, verder vind ik zijn materialen van zeer goede kwaliteit en ben ik hier heel tevreden over. Yves regelt ook veel werk voor ons, wij zijn hem natuurlijk heel dankbaar voor het vertrouwen dat hij stelt in onze firma.